پرواز آزمایشی جدیدترین بمب‌افکن هسته‌ای دوربرد ارتش آمریکا

ساخت بمب‌افکن‌های هسته‌ای بی-۲۱ ریدر بخشی از تلاش‌ پنتاگون برای مدرن‌سازی هر سه بخش تسلیحات اتمی آمریکا ‏است

بمب‌افکن «بی-۲۱ ریدر» نخستین بمب‌افکن جدید در بیش از ۳۰ سال گذشته در نیروی هوایی آمریکا به‌شمار می‌رود - usairforce/Twitter

اولین پرواز آزمایشی بمب‌‌افکن جدید هسته‌ای رادارگریز نیروی هوایی ارتش آمریکا روز جمعه در آسمان کالیفرنیا انجام شد. بمب‌افکن بی-۲۱ ریدر (B-21 Raider) ساخت شرکت صنایع هوافضا و جنگ‌افزاری نورتروپ گرامن در همین ایالت است.

این جنگنده جدید دوربرد نیروی هوایی آمریکا قابلیت حمل تسلیحات متعارف و هسته‌ای دارد و قرار است در دو نسخه باخلبان و بدون‌خلبان تولید شود.

بمب‌افکن بی-۲۱ ریدر نخستین بمب‌افکن جدید در بیش از ۳۰ سال گذشته در نیروی هوایی آمریکا است و تقریبا همه اطلاعات و داده‌های فنی آن طبقه‌بندی‌شده و محرمانه است.

خبرگزاری آسوشیتدپرس روز جمعه ۱۰ نوامبر (۱۹ آبان‌) در گزارشی نوشت وزارت دفاع آمریکا در حال برنامه‌ریزی برای ساختن ۱۰۰ فروند از این جنگنده‌های جدید و چندمنظوره است.

بال‌های این هواپیماهای جنگی به‌شکل پرنده طراحی شده و بسیار شبیه به نسخه قبلی همین بمب‌افکن رادارگریز با نام بی-۲ اسپیریت (B-2 Spirit) است.

وزارت دفاع آمریکا هنوز هیچ تصویر رسمی از آزمایش روز جمعه این بمب‌‌افکن منتشر نکرده است. اما خبرگزاری رویترز به‌نقل از شاهدان عینی نوشت این پرواز در ساعت ۶:۵۱ صبح به‌ وقت محلی در تاسیسات نظامی شرکت نورتروپ گرامن در کالیفرنیا انجام شده است.

آن استفانک، سخنگوی نیروی هوایی ارتش آمریکا، روز جمعه هنگام نخستین پرواز آزمایشی بی-۲۱ ریدر گفت قابلیت‌های این بمب‌افکن جدید توان دفاعی آمریکا را تقویت می‌کند و توانایی حمله‌های راهبری ارتش آمریکا را ارتقا می‌دهد.

به گزارش آسوشیتدپرس، طراحی و ساخت بمب‌افکن‌های هسته‌ای بی-۲۱ ریدر در واقع بخشی از تلاش‌ وزارت دفاع آمریکا برای مدرن‌سازی هر سه بخش هسته‌ای در ارتش آمریکا است. این سه بخش شامل موشک‌های بالستیک هسته‌ای، کلاهک‌های اتمی زیردریایی‌ها، و سلاح‌‌های هسته‌ای جدید است.

هدف آمریکا از مدرن‌سازی صنایع تسلیحات هسته‌ای رقابت با رشد سریع صنایع نظامی چین عنوان شده است.

بیشتر از جهان